fbpx

Investiraj. Nauči. Zarađuj.

Kursevi programiranja prilagođeni vama! Naučite sve o razvoju web i mobilnih aplikacija. 
Bilo da već radite u IT-u ili ste početnik, naći ćete odgovarajući kurs koji je vremenski i finansijski efikasan.

BIJELI KURS
Nivo I 

Apsolutno svi mogu da upišu Bijeli Kurs. Prilagođen je polaznicima koji nemaju nikakvo iskustvo rada na kompjuteru, koji nemaju previše vremena za učenje i vole da polako i temeljno prelaze gradivo. Obuka će ti pružiti jednostavan, bezbolan i kvalitetan ulaz u svijet programiranja. Pošto si na samom početku, moraćeš da budeš strpljiv i uporan. Ovaj posao zahtijeva dugoročan trud i posvećenost. Bijeli Kurs je namjenjen svima koji su odlučili da ovladaju osnovnim i tehnologijama za razvoj web sajtova. Tokom obuke saznaćeš mnogo o tome koji su trenutno najtraženiji poslovi u IT svijetu, koji su zahtijevi za njih, zašto je web toliko popularan i kako funkcioniše jedna moderna web stranica.

Počećemo sa razgledanjem konteksta u kojem se razvijaju web sajtovi. Upoznaćeš se sa okruženjem, alatima i servisima koje svaki ozbiljan programer mora imati i poznavati. Vidjećeš šta je to zapravo programiranje, dobićeš odgovore na pitanja koja oduvijek imaš o ovom poslu. Vidjećeš da je to jedna vrlo egzaktna nauka i da ne moraš biti genijalac da bi mogao da je naučiš. Polako ćemo prelaziti jezike web-a, HTML i CSS, njihove sintakse i pravila koja moraš poznavati. Učićeš tako što ćeš “od nule” praviti jedan web sajt srednje kompleksnosti. Zavisno od brzine tvog napretka i interesovanja, pokazaćemo ti i neke komplikovanije stvari. Igraćeš se sa vizuelnim identitetom i sadržajem web stranica koje ćeš sam praviti. Koristićeš boje, oblike, fotografije, naučićeš kako da pravilno postavljaš elemente unutar stranice, kako da praviš mobilne verzije stilova koji se prilagođavaju veličini svakog ekrana. Na kraju kursa ćeš potpuno samostalno moći da dizajn pretvoriš u kod jedne web stranice. Tokom kursa ćeš napraviti kvalitetnu ličnu web prezentaciju koja će biti tvoj online CV, upoznaćeš svoje buduće kolege, profesore i ozbiljne profesionalce, predstavnike firmi, koji će ti mnogo značiti tokom tvoje karijere. Što se više potrudiš i posvetiš učenju ovog posla, to ćeš prije i bolje ostvariti sve svoje ciljeve. I dalje nisi siguran da je ovo posao za tebe? Uloži malo novca i vremena da se uvjeriš da posao iz snova može biti u tvojim rukama uskoro!

190€ 5 sedmica

Software Development -  Kursevi
Software Development -  Kursevi

PLAVI KURS
Nivo II 

Na samom si početku, zato budi strpljiv i uporan, isplatiće se! Ulazak u svijet programiranja nije uvijek lak jer zahtijeva trud i posvećenost. Tokom ovog kursa saznaćeš mnogo o tome koji su trenutno najtraženiji poslovi u IT svijetu, koji su zahtijevi za njih, zašto je JavaScript toliko popularan i kako funkcioniše jedna moderna web-stranica. Naučićeš da čitaš i pišeš jezikom web-a i JavaScripta, konačno će besmisleni kodovi u Google Chrome debuger alatu početi da budu čitljivi. Biće super! Igraćeš se sa vizuelnim identitetom i sadržajem web stranica koje ćeš sam praviti. Koristićeš boje, oblike, fotografije, naučićeš kako da pravilno postavljaš elemente unutar stranice, kako da praviš mobilne verzije stilova koji se prilagođavaju veličini svakog ekrana. Na kraju kursa ćeš potpuno samostalno moći da praviš i mijenjaš sve što je na web-u. Naučićeš kako da prezentuješ svoj rad, da napraviš CV, LinkedIn i GitHub profil, povežeš se sa HR predstavnicima i prođeš tehnički intervju. Tokom kursa ćeš napraviti kvalitetan lični website koji će prezentovati tvoj CV koristeći plain JavaScript, HTML i CSS.

Kao posljednji test prije dobijanja potvrde o završenom kursu imaćeš višečasovno polaganje – pravljenje web stranice od po;etka. Na diplomi ćeš imati vrijeme za koje si uspješno završio ovaj zadatak – što će te odvajati od svih ostalih ako budeš dovoljno dobar. Osim toga, tu će pisati i još neke karakteristike koje odlikuju dobrog developera (osim brzine kodiranja) – broj linija koda (CSS, JS i HTML) kao i load time stranice. Na taj način ćeš od samog starta razmišljati u skladu sa najboljim principima modernog software developmenta. Postaćeš sposoban da radiš posao i da konkurišeš za poziciju junior web developera!

270€ 6 sedmica

CRVENI KURS
Nivo III 

Osjećaš da voliš ovaj posao ali ti nedostaje znanje i iskustvo sa modernim servisima i alatima? Taman kad pomisliš da si se ispeo na vrh planine aktuelnih dešavanja u svijetu Software Developmenta pojavi se nova verzija tvog omiljenog framework-a i učenje počinje iznova? Put programera nije lak i zahtijeva konstantno prilagođavanje. Ali uz dobro usmjeravanje i kvalitetne projekte moći ćeš uvijek da ostaneš u toku sa najnovijim dešavanjima i promjenama na IT sceni. Zato mi želimo da poslije osnova web programiranja i JavaScripta što prije pređemo na savremene alate. Želimo da i ti svoju trku započneš sa dobre pozicije! A naučićemo te kako i da održavaš korak sa munjevitom IT industrijom. Saznaćeš šta koriste najveće firme za razvoj svojih proizvoda, kako organizuju development, šta znači sarađivati u timu i kako predvoditi isti. Radićeš sa ES7, SPA, React, React Native i Expo CLI. Pisaćeš kompleksne kodove koji će praviti čuda u tvom browser-u, kao i na Android i iOS uređajima. Naučićeš kako da ispravno postaviš arhitekturu velikog projekta, da pišeš skalabilan, modularan, reusable kod koji ćeš moći da koristiš i kasnije na svojim projektima.

Drastično ćeš unaprijediti svoje znanje HTML, CSS, JS i Git-a (Version Control Sistema) i moći ćeš da sa lakoćom uočavaš i ispravljaš mnoge greške u kodu. Koristićeš Android Studio / Xcode da bi razvijao, testirao i debug-ovao mobilne aplikacije. Prije dobijanja potvrde o završenom kursu imaćeš testni projekat. Takav test te u budućnosti čeka tokom svakog HR procesa za poziciju software developera! Za izradu projekta imaćeš nekoliko dana, a finalnu verziju ćeš predati na pregled dogovorenog datuma. Osnovno mjerilo za polaganje testa je u kojoj mjeri funkcionalnost i izgled aplikacije odgovaraju dizajnu i zahtjevima koje ćeš dobiti na početku. Svi projekti će biti pregledani i ocjenjivani javno, pred čitavim razredom. Na diplomi će pisati vrijeme za koje si uspješno završio ovaj projekat, broj linija koda (CSS, JS i HTML) kao i load time web aplikacije. Šanse za zaposlenje biće daleko veće kada im pokažeš svoje repozitorijume, web i mobile aplikacije pisane u React-u i React Native-u!

480€ 9 sedmica

Software Development -  Kursevi
Software Development -  Kursevi

CRNI KURS
Nivo IV 

Iza sebe već imaš nekoliko kodiranih stranica i web/mobilnih aplikacija? Ovladao si JavaScript jezikom i nije ti problem da se prebaciš sa React-a na Angular, VueJS ili neki drugi framework? Koristio si Bootstrap, Material Design, neki CMS kao što je WordPress? Do sad možda već i zarađuješ od ovog posla, ali znaš da možeš bolje, brže i više. Ovaj kurs pokriva prethodna 2 (plavi i crveni) i podrazumijeva iste vještine, znanja i alate. Sada je vrijeme da naučiš kako da prilagodiš development environment projektu i svojim potrebama kako bi postao još efikasniji. Naučićeš kako da koristiš Webpack, Babel, Gulp, NodeJS, kako da pišeš API endpointe i komunikaciju sa Bazom podataka.

Unaprijedićeš znanje i korišćenje asinhronih funkcija u JavaScript-u, dobijanje i parsiranje podataka sa servera, kao i state management aplikacije. Podijelićemo sa tobom neke best practise stvari i trikove koji nam pomažu da pišemo čitljiviji, jednostavniji i bolji kod. Pisaćeš testove za svoj kod, koji će garantovati funkcionalnost i kvalitet proizvoda. Pomoći ćemo ti da unaprijediš i obogatiš svoj LinkedIn i GitHub profil kao i CV webstranicu. Podijelićemo sa tobom našu mrežu HR-ova i kontakata sa partnerima i klijentima, koji će ti mnogo koristiti u budućnosti. Sa iskustvom, web i mobilnim aplikacijama koje si izradio, znanjem modernih tehnologija, poznavanjem development i Agile procesa i našim preporukama postaćeš tražena rijetkost na Crnogorskoj IT sceni. Osim toga, pokazaćemo ti kako možeš da postaneš freelancer i koje sajtove treba redovno da posjećuješ u potrazi za najaktuelnijim oglasima i člancima. Bićeš kompletan Software Developer koji može da radi samostalno i postavlja uslove!

690€ 13 sedmica

Šta kažu polaznici?

Uplovi u svijet razvoja mobilnih aplikacija za iOS i Android, web-sajtova i kompleksnih web-aplikacija.
Višegodišnje iskustvo međunarodnih profesionalaca. Učenje na stvarnim projektima, uz moderne alate.

Software Development - Početna

Nemanja Jokić

Web Developer, dipl. Glumac

Hub pruža mnogo – kvalitet i kvantitet –mnogo realnih programskih problema i rješenja, savremenih uputstava i alata za rad, sve to na praktičnom projektu koji radiš od početka. Svaki minut obuke je tačno isplaniran i kvalitetno iskorišten. To mi je omogućilo da radim svoj posao i pohađam kurseve.

Software Development - Početna

Isidora Kastratović

Studentkinja ETF-a

Preporučujem svima da pohadjaju Oykos Hub kurseve. Predavači su maksimalno posveceni i orijentisani na napredak svojih polaznika. Svojim adekvatnim pristupom su ostvarili da svako od nas usvoji potrebno znanje. Programiranje pomaže pri razvijanju logičkog razmišljanja, inovativnog i efikasnog riješavanja problema. Ove vještine postaju sastavni dio života svih nas.

Software Development - Početna

Anton Kulchytskyi

Asistent u Ambasadi Ukrajine

Ova profesija je vrlo dobra prilika za ljude koji, poput mene, često mijenjaju državu prebivališta. Freelance sajtovi, rad od kuće i fleksibilno radno vrijeme je nešto što mnogi poslovi danas ne omgućavaju. Kurs za početnike je odlično kombinovan za sve one koji nemaju nikakvo prethodno iskustvo. Plavi kurs pruža pravu mjeru informacija i težinu zadataka, kako bi osoba konstantno napredovala.

Software Development - Početna

Anabela Dragović

Medicinska Škola

Programiranje je posao budućnosti. Nakon kursa mi je puno lakše da učim samostalno, jer sam od početka dobila odlična objašnjenja. Čak iako ste počeli od nule, kao ja, uz sjajne mentore nećete imati nikakvih problema da za relativno kratko vrijeme dodjete do željenih rezultata, a možda i do posla.

Software Development - Početna

Nina Rakčević

Studentkinja ETF-a

Vrijedi pohadjati Oykos Hub kurseve jer je nastava organizovana tako da se predje i praktični i teorijski dio. Predavači su dostupni za sva objašnjenja i tokom i nakon časova. Svidja mi se što se dobijaju domaći zadaci zahvaljujući kojima samostalno prelazimo ono što smo radili na času. Mentori nesebično dijele svoja iskustva i pripremaju nas za buduće poslovne ponude u IT-u. Ja sam jednu već dobila i prihvatila, što želim i tebi! 

Software Development - Početna

Miloš Popović

mr. Ekonomskih nauka

Kurs mi je pružio dosta informacija koje su mi bile potrebne da bih shvatio način na koji se prave razne web aplikacije i sajtovi. Motivisao me je da vježbam kroz različite zadatke. Veoma važan je i networking sa ljudima iz ove profesije, radi lakšeg nalaženja budućeg posla. Preporučio bih Oykos Hub kurseve jer dosta firmi tokom Corone želi da posluje online. Svi mogu da počnu da uče programiranje bez obzira da li imaju neko predznanje.

Kako izgledaju

kursevi u praksi?

Zašto pohađati

kurs u Hub-u?

Pogledaj sva

pitanja polaznika…

Ko su predavači?

Višegodišnje iskustvo. Poslovni kontakti. Dobro raspoloženje. 

JavaScript Developer 
Web Designer

Software Development - Početna

Danijel Jovanović

JS Developer @ Oykos Development

Sr. Software Developer
CTO, Entrepreneur

Software Development - Početna

Filip Anđelić

CTO @ Oykos Development

Software Engineer
Sr. Web Developer 

Software Development - Početna

Miloš Tasovac

IT Expert @ Lovćen Osiguranje

Popuni prijavu za obuku!