fbpx

JavaScript – Plavi Kurs – Nivo I

Nauči da programiraš. Usavrši razvoj web sajtova i mobilnih aplikacija. Postani profesionalac i obezbjedi dobru platu. Investiraj. Nauči. Zarađuj.

JavaScript – Plavi Kurs – Nivo I

Blue Course Nivo I Plavi Kurs
Datum početka: 24.02.2020. Fond časova: 18-20 časova 55h obuke Datum kraja: 06.04.2020.
Ko može da upiše Plavi Kurs?
Apsolutno svi mogu da upišu Plavi Kurs. Prilagođen je polaznicima koji nemaju veliko iskustvo rada na računaru, kao i sa web i mobile development-om. Obuka će ti pružiti jednostavan, bezbolan i kvalitetan ulaz u svijet programiranja. Pošto si na samom početku, moraćeš da budeš strpljiv i uporan. Ovaj posao zahtijeva dugoročni trud i posvećenost. Plavi Kurs je namjenjen svima od 14 godina naviše, koji su odlučili da ovladaju osnovnim i naprednim tehnologijama za razvoj softvera. Tokom obuke saznaćeš mnogo o tome koji su trenutno najtraženiji poslovi u IT svijetu, koji su zahtijevi za njih, zašto je JavaScript toliko popularan i kako funkcioniše jedna moderna web-stranica. Naučićeš da čitaš i pišeš jezikom web-a i JavaScript-a, konačno će besmisleni kodovi u Google Chrome debuger alatu početi da budu čitljivi. Vremenom ćeš usavršavati svoje znanje i iskustvo, tvoj CV će postajati sve gojazniji, a kompanije će željeti da budeš dio njihovih timova. Ako se budeš dobro pokazao neke će ti dozvoliti da radiš od kuće, da radiš skraćeno radno vrijeme ili ostvariš druge benefite. I dalje nisi siguran da je ovo posao za tebe? Uloži malo novca i vremena da se uvjeriš da posao iz snova može biti u tvojim rukama uskoro!

Iskustva polaznika

Zbog čega je Hub dobar izbor? Šta omogućava? Zašto se opredijeliti za programiranje? Pročitajte šta polaznici kažu o tome. Neki od njih su nakon uspješne obuke postali dio našeg čopora digitalnih nomada!

Danijel Jovanović
Software Developer, Adventurer, Traveler

“Rad na kompleksnim aplikacijama je izazov koji motiviše na napredak. Hub mi je pomogao da nadogradim znanje stečeno na IT Akademiji. Prednost zaposlenja koju nude najboljim polaznicima omogućila mi je da radim od kuće. To mi je mnogo značilo jer volim da putujem. Sada više ne moram da biram između posla i novih avantura! “

Nemanja Jokić
JavaScript Developer, dipl. Glumac, Muž i Otac

“Hub pruža mnogo – kvalitet i kvantitet –mnogo realnih programskih problema i rješenja, savremenih uputstava i alata za rad, sve to na praktičnom projektu koji radiš od početka, kao da si već zaposlen. Najbolje od svega je što ne oduzima previše vremena. Svaki minut obuke je tačno isplaniran i potpuno iskorišten. To mi je omogućilo da radim svoj posao i uporedo pohađam Oykos DevelopmentHub.”

Šta sve obuhvata Plavi Kurs?
Počećemo sa razgledanjem konteksta u kojem programeri rade. Upoznaćeš se sa okruženjem, alatima i servisima koje svaki ozbiljan programer mora imati i poznavati. Vidjećeš šta je to zapravo programiranje, dobićeš odgovore na pitanja koja oduvijek imaš o ovom poslu. Vidjećeš da je to jedna vrlo egzaktna nauka i da ne moraš biti genijalac da bi mogao da je naučiš. Polako ćemo prelaziti sve važne jezike, sintakse i pravila koja moraš poznavati da bi pravio web aplikacije. Tu su osnovno i napredno poznavanje CSS-a, HTML-a, JavaScript-a. Učićeš tako što ćeš “od nule” praviti jedan web sajt srednje kompleksnosti. Zavisno od brzine tvog napretka i interesovanja, pokazaćemo ti i komplikovanije stvari. Igraćeš se sa vizuelnim identitetom i sadržajem web stranica koje ćeš sam praviti. Koristićeš boje, oblike, fotografije, naučićeš kako da pravilno postavljaš elemente unutar stranice, kako da praviš mobilne verzije stilova koji se prilagođavaju veličini svakog ekrana. Na kraju kursa ćeš potpuno samostalno moći da praviš i mijenjaš sve što je na web-u. Naučićeš kako da prezentuješ svoj rad, da napraviš CV, LinkedIn i GitHub profil, povežeš se sa HR predstavnicima i prođeš tehnički intervju za Junior Frontend Developera. Tokom kursa ćeš napraviti kvalitetnu ličnu web prezentaciju koja će biti tvoj online CV, koristeći plain JavaScript, HTML i CSS. Tokom kursa upoznaćeš svoje buduće kolege, profesore i ozbiljne profesionalce, predstavnike firmi, koji će ti mnogo značiti tokom tvoje karijere. Što se više potrudiš i posvetiš učenju ovog posla, to ćeš prije i bolje ostvariti sve svoje ciljeve!
Šta nakon obuke?
Prije dobijanja potvrde o završenom kursu imaćeš višečasovno polaganje – pravljenje web stranice slične onoj koju si radio tokom cijelog kursa. Polaganje će biti ograničeno vremenski ali ćeš imati više nego dovoljno da kvalitetno ispuniš sve stavke testa. Zadatak sličan tome ćeš vjerovatno imati u skoro svim firmama prilikom HR procesa za poziciju web developera. Ako uspješno ispuniš glavne stavke našeg testa, dobićeš diplomu na kojoj će pisati vrijeme za koje si uspješno završio ovaj zadatak. To će te odvajati od svih ostalih polaznika, ako budeš dovoljno dobar! Osim toga, tu će pisati i još neke karakteristike koje odlikuju dobrog developera (osim brzine kodiranja) – broj linija napisanog koda (CSS, JS i HTML) kao i load time stranice. O svim tim važnim parametrima ćemo razgovarati i učiti tokom kursa, i znaćeš šta treba da uradiš prilikom testiranja. Na taj način ćeš od samog početka svoje programerske karijere razmišljati u skladu sa najboljim principima modernog software development-a. Postaćeš sposoban da radiš posao i da konkurišeš za poziciju Junior Web ili Front End Developera! Nakon završetka kursa i polaganja ispita, onima koji budu tražili zaposlenje nudimo pomoć i podršku. Neki od najboljih će svakako dobiti ponudu za praksu i posao čim se kurs završi od naše ili partnerskih kompanija. Ostalimo ćemo pomoći na sve moguće na čine da svoje znanje iskoriste u praksi. Preko mreže HR-ova koju imamo razglasićemo dostupnost još jednog developera i posle nekog vremena naći ćemo idealnu poziciju za tebe!
240€

Ko su predavači?

Višegodišnje iskustvo. Poslovni kontakti. Dobro raspoloženje. 

Software Developer
Machine Learning Scientist
CEO


Guitar player
Audio engineer

JavaScript - Plavi Kurs - Nivo I

Vesko Vujović

CEO @ Omnitech Montenegro

Software Developer
JavaScript Engineer
CTO 


Guitar player
Novelist

JavaScript - Plavi Kurs - Nivo I

Filip Anđelić

CTO @ Oykos Development

Senior Web Developer
Sofware Team Lead
Project Manager


Philosophy
Music Producer

JavaScript - Plavi Kurs - Nivo I

Balša Božović

Team Lead @ FlipTix

Prijavi se za Plavi Kurs!